Newomij koopt 14 nieuwbouwappartementen in Oldenzaal van Janssen de Jong Projectontwikkeling

Newomij koopt 14 nieuwbouwappartementen in Oldenzaal van Janssen de Jong Projectontwikkeling

Newomij en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben op 5 februari 2020 de koop- en aannemingsovereenkomst getekend voor de aankoop van 14 aardgasloze nieuwbouwappartementen en 19 parkeerplaatsen in de wijk Stakenbeek in Oldenzaal. De appartementen zijn bestemd voor verhuur in de vrije sector.

In het woongebied Stakenbeek ontwikkelt Janssen de Jong Projectontwikkeling project ’t Balderijck met in totaal 27 appartementen, waarvan 13 koopappartementen en 14 voor de vrije huursector. De appartementen zijn verdeeld over twee complexen, welke qua architectuur bijna identiek zijn aan het in 2019 opgeleverde appartementengebouw op de hoek van de Bisschop Balderikstraat en de Spoorstraat. De aankoop sluit naadloos aan op de acquisitiefocus van Newomij om nieuw- en jongbouw te verwerven in het middeldure segment op locaties binnen en buiten de Randstad.

Woongebied Stakenbeek
Het woongebied Stakenbeek is een initiatief van de gemeente Oldenzaal waarin een voormalig bedrijventerrein plaatsmaakt voor een mooi groen woongebied, aan de rand van het centrum. De bedoeling is dat in dit gebied circa 130 woningen worden gerealiseerd. Het woongebied Stakenbeek ligt aan De Groene Loper, die de binnenstad via het station met Zuid-Berghuizen verbindt.
Het aanbod in het woongebied Stakenbeek (voorheen Bisschop Balderikstraat) varieert van rijwoningen en appartementen, tot vrije kavels voor vrijstaande woningen en twee-onder-één kapwoningen. Met de realisatie van dit appartementencomplex kunnen mensen nu ook in Oldenzaal terecht voor een huurappartement in de vrije sector. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Newomij Vastgoed.

Ontwerp en realisatie
De appartementengebouwen zijn ontworpen door de Oldenzaalse architect John Velthuis. De 14 huurappartementen - verdeeld over vier bouwlagen - hebben een oppervlakte van circa 80 m2. Ze kenmerken zich door ruime balkons, de hoge kwaliteit van afwerking en de energiezuinige maatregelen door middel van zonnepanelen en warmtepompen. De appartementengebouwen worden gerealiseerd door Janssen de Jong Bouw. Naar verwachting start de bouw in het tweede kwartaal van 2020. 
Van Gorkom Retail Property Consultancy heeft de transactie namens Newomij begeleid en namens Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars de transactie begeleid. 

Over Newomij
Newomij is één van de grootste particuliere vastgoedondernemingen van Nederland met ongeveer 75 medewerkers en gevestigd in Naarden. Het is een vastgoedonderneming die met beide benen op de grond staat. Newomij beheert een omvangrijke en gevarieerde portefeuille bestaande uit woningen, kantoren en winkels en verzorgt het commerciële, technisch en administratief beheer van de vastgoedportefeuille. Tevens biedt Newomij Financieringen, VvE Beheer en Verzekeringen en is hierdoor in staat om zelf de regie te voeren en snel te schakelen. Newomij is een solide organisatie en de organisatiecultuur laat zich het beste omschrijven als professioneel, integer en gericht op de lange termijn.